• Geeske Boersma

Huub Simons

Glas in steen objecten

Aijenseweg 28a, Aijen
Mijn naam is Huub Simons en vanaf 2013 verwerk ik glas in zwerfkeien en maak er kunstobjecten van.


Nooit eerder had ik kunnen voorzien dat ik zoveel plezier en succes zou beleven aan deze hobby.

Ook was ik mij niet eerder bewust van mijn creativiteit. Via mijn werk, heb ik de schoonheid van stenen ontdekt.


De stenen die ik verwerk komen hoofdzakelijk uit het Maasduinengebied. Door de stenen met glas te bewerken, krijgt ieder object een unieke uitstraling. Vooral door, het contrast van de materialen en de transparantie van glas, krijgt de steen iets luchtigs en ontstaan er bijzondere vormen. Ieder exemplaar is uniek en het is niet mogelijk om twee dezelfde kunstwerken te maken. Iedere steen heeft een ander vorm en kleur.


Tijdens het verwerken van een steen, krijg ik gaandeweg meer zicht op de vorm en uitstraling. En probeer het accent te leggen op het sterkste onderdeel van de steen. Het glas

zorgt voor een glinsterende doorbraak en komt extra tot zijn recht, als er licht doorheen valt.


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven