• Geeske Boersma

Nelly Giesen

Bijgewerkt op: 7 mei 2019

Schilderijen met reliëf

Pieter Breughelstraat 6, Nieuw Bergen

Biografie van Nelly Giesen

Nelly Giesen geboren 1946 heeft vanaf haar tienertijd al interesse in fotografie, mode, kunst en cultuur. Zij bezoekt vele musea en maakt studiereizen naar oa.:Damascus in Syrië, Krakau,Toscane,Rome, Praag, Lanzarote ,Ierland,Ledland,Egypte, “De Ermitage” in St. Petersburg, Verenigde Staten, China enz.


Boeiende onderwerpen voor haar werken, zijn menselijke figuren afgewisseld met abstracte natuurlandschappen. Maar zij streeft er naar om “abstract, figuratief, vorm en inhoud” te mengen en dit perfect te laten samenvloeien. Zij volgde lessen bij een” Masterclasser”.


Met name de dingen om haar heen, emoties, en gedachten geven innerlijke inspiratie, maar ook wordt ze geïnspireerd door de uiterlijke vorm van de mens. Het startpunt van een schilderij ligt vaak bij een gedachte of gevoel dat hierop gebaseerd is. Het gaat dus vooral om de combinaties hoe haar werken tot stand komen.


Haar werken zijn uitgevoerd in verschillende technieken zoals acryl Liquitex, aquarel nat in nat en artisan olieverf op doek. Maar ook door het verwerken van kokos, schelpenzand, impasto of speksteenpoeder komt er veel reliëf op het doek en dit geeft het een hele andere dimensie.


Zoals Nelly zelf zegt; ”Het komt allemaal van binnenuit, vandaar dat mijn werk zo divers is. Dan weer expressief, een andere keer ingetogen, nu eens abstract, dan weer figuratief. Ik schilder zoals ik me voel...”

.

Het e-mail adres is; sjefnellygiesen@home.nl en haar internetsite is: www.nellys.exto.nl.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven