• Geeske Boersma

Ria Keijsers

Bijgewerkt op: 11 mei 2019

Quilten

Aijen 38 (Kapel), Aijen

Mijn naam is Ria Keijsers-Jaspers.

Quilten, met de hand, is mijn passie.


Ik vind het heerlijk om met allerlei katoenen lapjes bezig te zijn en er weer een mooi nieuw geheel van te maken. Van wandkleden tot sprei.


Ik werk uitsluitend met katoenen materialen. Zowel nieuw als gebruikt. Denk aan blouses, tafellakens enz.

Als ik alles nog wil maken wat in mijn hoofd zit aan ideeën dan moet ik wel 100 jaar worden……

In Amerika zeggen ze wel eens:

I don’t need therapy…….I Quilt !!


Quilts van de hand van Ria Keijsers-Jaspers.

Quilten is ”zo oud als de wereld “.


Deze traditionele textieltechniek wordt nog steeds door verschillende volkeren van generatie op generatie doorgegeven.

Emigranten uit Europa namen de quilttechniek mee naar Amerika, waar quilts nog steeds heel populair zijn. Denk aan de Amish….

Over heel de wereld bekwamen veel vrouwen zich hier in. Echter op quiltgebied staat Nederland zeer hoog aangeschreven vanwege hun perfectionisme. De Quilt is omgeven met symboliek en boodschappen. Het is veel meer dan een kleurige, doorgestikte lappendeken. Het is een bijzondere vorm van folklore en huisnijverheid.


Quilten is een zeer tijdrovende techniek die alle rust en aandacht vereist. De kunst is om drie lagen textiel heel precies op elkaar te naaien. De toplaag zodanig dat er allerlei motieven zichtbaar worden.


Dit kan met de hand of naaimachine. Zelf werk ik voornamelijk met de hand. En gebruik uitsluitend katoenen materialen. Zowel nieuw als oud. ( denk aan blouses, tafellakens, zakdoeken….)

Verkopen doe ik de quilts niet, maar er zijn veel familieleden, vrienden of een goed doel, verblijd met een echte handgemaakte quilt van mijn hand.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven